Paste number 26962: Problem launching apache after subversion installation

Index of paste annotations: 1

Paste number 26962: Problem launching apache after subversion installation
Pasted by: rc
When:13 years, 11 months ago
Share:Tweet this! | http://paste.lisp.org/+KSY
Channel:None
Paste contents:
Raw Source | XML | Display As
Hello,

I've just installed subversion with apache.
I edited my httpd.conf:

When I try to fire it up I get the following error:

httpd failed. The error was: httpd: Syntax error on line 100 of /opt/webservers/apache/conf/httpd.conf: Cannot load /opt/webservers/apache/modules/mod_dav_svn.so into server: libsvn_repos-1.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

Note (all these files exist):
$APACHE_HOME/modules/mod_dav.so
$APACHE_HOME/modules/mod_dav_svn.so
and
/usr/local/lib/libsvn_repos-1.so.0

Is someone familiar with the problem.

Regards.

Annotations for this paste:

Annotation number 1: My httpd.conf modifications
Pasted by: rc
When:13 years, 11 months ago
Share:Tweet this! | http://paste.lisp.org/+KSY/1
Paste contents:
Raw Source | Display As
LoadModule dav_module modules/mod_dav.s
# Used for Subversion
LoadModule dav_svn_module     modules/mod_dav_svn.so
LoadModule authz_svn_module   modules/mod_authz_svn.so

<Location /svn/repository>
        DAV svn
        SVNPath /opt/reposotory
</Location>

PS: I also created a new repository: svnadmin create /opt/repository

Colorize as:
Show Line Numbers

Lisppaste pastes can be made by anyone at any time. Imagine a fearsomely comprehensive disclaimer of liability. Now fear, comprehensively.